018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

ZZZR organizovao akciju merenja šećera i pritiska na Mašinskom fakultetu (VIDEO)

Imati zdravu radno sposobnu populaciju jako je važno. Bolje zdravlje znači i veću spremnost za rad, a utiče i na produktivnost. Upravo je to ono što Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika promoviše na javnim akcijama merenja pritiska i šećera u krvi, akoja je ovog puta bila organizovana za radnike na Mašinskom fakultetu.

Prevencija je ključ dobrog zdravlja. Akcijama poput ove na Mašinskom fakultetu Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika u Nišu pokušava da podigne nivo svesti zaposlenih kada je briga o zdravlju u pitanju. Dobar odziv ohrabruje, kaže prodekan za nastavu Nenad Pavlović.

Ovakvi brzi pregledi mogu biti jako korisni. Nivo šećera u krvi, kao I krvni pritisak su osnovni indikatori zdravlja I preporučljivo je proveriti ih, makar to bilo I povremeno. Svakako je bolje sprečiti nego lečiti, kaže koordinator zdravstvenog rada iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika u Nišu.

Na Mašinskom faklutetu ovakve akcije se sprovode jednom do dva puta godišnje, ali u Zavodu podsećaju da građani svoje zdravlje mogu proveriti svakodnevno, i to besplatno, kako u samoj ustanovi medicine rada tako I na budućim brzim javnim pregledima.

 

Povezane vesti