018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zvonimir Mitrović:”Konkurs za šivače stalno otvoren” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Iako nije lako u današnje vreme biti preduzetnik, situacija je ipak nešto bolja nego ranije jer država ipak pruža određene beneficije onima koji drže firmu, smatra Zvonimir Mitrović vlasnik kompanije Montobene. Osim toga veliki izazov predstavlja i izlazak na strano tržište jer se traži jeftinija ali kvalitetna roba dok je konkurencija u inostranstvu i kod nas sve veća, kaže Mitrović.
Među najvećim problemimam sa kojima se susreću preduzetnici u Srbiji su nedostatak fin sredstava i propisi. Prema rečima Zvonimira Mitrovića koji se preduzetništvom bavi već dvadest godina država ipak pomaže vlasnicima preduzeća.
Firma Montobene proizvodi odeću koja je građanima dostupna u dvanaest maloprodajnih objekata širom Srbije, ali se trude da svoje proizvode plasiraju i na inostranom tržištu.
Kada je o radnicima reč u proizvodnji radi oko sto ljudi ali je konkurs za šivače stalno otvoren. Što se nove kolekcije za proleće i leto tiče najavljena je za 20.mart. Iz firme kažu i da se posebno ponose “kežual” stilom košulja koji je novina u proizvodnom program.