018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Zvezda“ prejaka za niške vaterpoliste

Komentari: isključeni

Šampion Evrope, prema očekivanju, nije imao težak zadatak na startu Prve ”A” lige. Vaterpolisti „Crvene zvezde“ pobedili su „Nais“ sa 15:3, po četvrtinama 5:2, 3:0,4:0 i 3:1 za Beograđane.

Gosti su odlično otvorili utakmicu i već posle četiri minuta vodili su sa 3:0. Istakao se reprezentativac Andrija Prlainović sa dva lepa gola. Domaći su uzvratili pogocima Aleksandra Čavića i Bogdana Kostića , i to je bio jedini period u kojem su ”niški vilenjaci” bili dorasli, objektivno, mnogo kvalitetnijem rivalu. Sa devet uzastopnih golova „Crvena zvezda“ je ušla u poslednju četvrtinu sa vođstvom 12:2. Usledio je drugi pogodak Čavića ”sraubom”, svakako najlepši na utakmici. Do kraja su gosti dominirali i lako stigli do visoke pobede. Prlainović je postigao 4 gola za ”crveno-bele”, Strahinja Rasović i Ranđelović po 3, Vapenski 2, a Rađen, Kljajević i Vukćević po jedan.

Na drugoj strani, dvostruki strelac za „Naisu“ bio je Čavić, a jednom se u strelce upisao Kostić.

Utakmica je odigrana u sjajnom ambijentu, pred više od 1.000 gledalaca i zbog toga domaćini mogu, i te kako, da budu zadovoljni. Vaterpolo se definitivno vratio u „Čair“, a bolje rezultate „Naise“ treba očekivati u duelima sa ekipama kojima je dorastao po kvalitetu. Protiv „Crvene zvezde“, naravno, to je bila nemoguća misija.

Povezane vesti