018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Šešelj stigao u Beograd

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Lider Srpske radikalne stranke i haški optuženik Vojislav Šešelj stigao je danas u 13.08 na Beogradski aerodrom Nikola Tesla gde su ga dočekali porodica i veliki broj pristalica.

Lider radikala odmah po sletanju uputio se u sedište stranke u Zemunu ne obrativši se medijima. Pristalice koje su se okupile na aerodromu nosile su srpske zastave, stranačka obeležja i zastave sa likom Šešelja, a svog lidera dočekale uz trubače, četničke pesme i uvrede na račun premijera Aleksandra Vučića. Na peronu za međunarodne dolaske bila je ogromna gužva, a lidera radikala su osim porodice dočekali i stranački funkcioneri Nemanja Šarović, Zoran Krasić, Nataša Jovanović…
Krasić je Tanjugu pre Šešeljevog dolaska rekao da će radikali u subotu u 12 sati na Trgu Republike organizovati „istorijski miting“ na kome će se obratiti i njihov lider. Na aerodromu nije bilo incidenata, a okupljanje su obezbeđivali policija i redari SRS.
Sudsko veće Haškog tribunala donelo je 6. novembra odluku da Vojislav Šešelj bude privremeno pušten na slobodu, a Vlada Srbije prethodno je tribunalu dostavila uslovne garancije za njegovo puštanje. Vojislav Šešelj je u Haškom tribunalu, u pritvorskoj jedinici tribunala boravio duže od 11 i po godina.
Lider srpskih radikala optužen je za brojne ratne zločine, a optužnica protiv njega podignuta je 14. februara 2003., a u pritvor Međunarodnog suda je prebačen 24. februara iste godine. Suđenje je počelo četiri godine kasnije, 7. novembra 2007., ali presuda još nije doneta.
Tanjug     12.11.2014 13:36
Foto Tanjug, S. Ilić