018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“Znanje za posao u regionu” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Softverski inženjering, zaštita životne sredine, organska poljoprivreda i korporativna bezbednost su neka od zanimanja koja su trenutno tražena u Srbiji, kaže rektor Univerziteta Edukons Aleksandar Andrejević.
Ovaj univerzitet upoznaje srednjoškolce sa mogućnostima studiranja kroz projekat “Znanje za posao u regionu”.
Srednjoškolci mogu lakše da se odluče za buduće zanimanje zahvaljujući projektu “Znanje za posao u regionu”. Univerzitet Edukons iz Sremske Kamenice organizuje takmičenje iz oblasti znanja koja se stiču u Gimnazijama, ekonomskim, tehničkim, hemijskim i poljoprivrednim školama. Na ovaj način, kažu, budući studenti mogu da provere svoje znanje ali i da se opredele za oblast u kojoj će da se usavršavaju. Oni će pisati eseje, sastave, crtati i pokazati znanje na testovima. Takmičiće se sa učenicima iz čitavog regiona – Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Crne Gore.
Softverski inženjering, zaštita životne sredine, organska poljoprivreda, korporativna bezbednost, poslovna ekonomija i digitalna produkcija su oblasti kojima nedostaju stručnjaci, tvrde na ovom univerzitetu.
Do sredine februara anketiraće srednjopškolce završnih razreda kako bi utvrdili koja su njihova interesovanja, dok će do srdine marta završiti takmičenje u Nišu. 24. aprila je finale u Sremskoj Kamenici, a pobednici će dobiti mogućnost da po nižim cenama upišu studije na Univerzitetu Edukons.