018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Život karikaturiste u Srbiji nije lak (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Život karikaturiste u Srbiji nije nimalo lak, pogotovo što inspiraciju za crteže oni ne mogu lako naći, jer, kako kaže jedan od naših najpoznatijih karikaturista Aleksandar Blatnik, teško je naći novu inspiraciju u zemlji u kojoj se, godinama ništa ne dešava.
Život, kažu, piše romane, a prema mišljenju mnogih život u Srbiji je pogodan materijal za jednu dobru satiru. Gledajući iz tog ugla, zaključili bi da mogao da se pomalo karikirano i ilustrovano, stavi na papir. Međutim, iz ugla umetnika koji se čitavog života, uspešno bavi isticanjem karakterističnih osobina i pojava kroz ilustracije, Srbija i nije neki materijal za karikaturu.
Karikaturisti, kako kaže Blatnik, nikada ne idu u penziju, pa baš iz tog razloga on, ni u ovim prazničnim danima, ne odmara. Ono što mu u poslednje vreme okupira pažnju je priprema izložbe u Čikagu.
Blatnik јe јedan od poznatiјih srpskih umetnika, koјi јe ne samo kao karikaturista već i slikar, grafičar i dizaјner imao preko 400 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i preko 30 samostalnih izložbi u galeriјama u Srbiјi i svetu. Crtao јe karikature za štampane mediјe u Srbiјi i nekoliko televiziјskih kuća. Nosilac јe preko 80 prestižnih domaćih i svetskih nagrada za karikaturu i slikarstvo.

Povezane vesti