018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zimski štab: Saobraćaj u gradu se normalizuje (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Za razliku od jučerašnjeg dana, situacija u saobraćaju se polako normalizuje, kažu u operativnom zimskom štabu. Ističu da je jak vetar i sneg koji je neprestano padao tokom jučerasnjeg dana dodatno otežavao čišćenje ulica, ali da su od jutros mnogi putni pravci prohodni, a da se očekuje da u toku dana sve ulice budu potpuno očišćene.
Jak vetar i sneg koji je juče padao tokom celog dana, pravio je probleme i vozačima i pešacima, ali i gradskoj zimskoj službi koja se brine o održavanju puteva. Neki delovi prigradskih naselja bili su potpuno odsečeni, a viši predeli grada zbog snežnih nanosa nisu ni bili potpuno očišćeni. Od jutros je situacija potpuno drugačija, iako, kako kažu u Zimskoj službi, imaju dosta problema.
Osim bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, niška Komunalna policija na terenu je već puna dva dana. Kako kažu, obišli su sve lokale, ali i privatna lica, i upoznali ih sa odlukama o komunalnom redu u gradu.
Prema rečima nadležnih, Niš trenutno raspolaže sa 13 vozila za čišćenje snega, a u najavi je da tokom januara stigne još jedno. Poređenja radi, Novi Sad ima preko 40, a srpskoj prestonici na raspolaganju je preko 120 kamiona koji su specijalizovani za raščišćavanje puteva..

Povezane vesti