018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zimske službe počinju sa radom 1.decembra a do tada… (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Sezona rada zimske službe počinje sredinom meseca, ali će grad tek od 1. decembra imati izvođače za čišćenje lokalnih puteva. Do tada će ih, ukoliko bude snega, održavati JKP Mediana, kaže komandant operativnog štaba zimske služnbe Dragan Dimitrijević.

Sneg u gradu čisti služba JKP “Medijana”. Kako je ranije rekao direktor ovog preduzeća Bratislav Vučković, oni raspolažu sa 8 kamiona, kao i lane. Iako zimska sezona počinje 15. novembra, Direkcija za izgradnju grada će 20. raspisati tender za izvođače radova koji će čistiti lokalne puteve. Ovaj posao će do 1. decemra, ukoliko bude snega, biti poveren takođe Medijani. Prema rečima hidrometeorologa, sneg nas očekuje već 29. i 30 novembra. Zaliha soli pak, za sada ima dovoljno, kaže komandant Štaba Dragan Dimitrijević.

Građani moraju biti spremni za otežane zimske uslove, apeluju u Zimskoj službi. Kada je vanredna situacija ni porođaj nije hitan slučaj, pa porodilje moraju da se na vreme približe bolnicama, čulo se na sednici operativnog štaba.

Ukoliko velika količina snega prekrije grad, on se čisti po prioritetima. Na sednici je predloženo da od početka sezone gradski prevoz saobraća po zimskom režimu, što znači da će trase biti skraćene u kritičnim deonicama ukoliko za to bude bilo potrebe.