018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zimska služba u pripravnosti (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Iako je u Nišu sneg padao protekla 24 sata, Štab za vanredne situacije obaveštava da sve službe za održavanje puteva u gradu i na lokalu rade danonoćno i sa povećanim kapacitetima. Neophodnog materijala za čišćenje ulica ima dovoljno, svi putevi na teritoriji grada su prohodni, a hitne službe mogu doći do svakog stanovnika.
Sneg je obradovao najmlađe, ali vozačima zadaje muke. Na gradskim saobraćajnicama ima snega, i on se redovno čisti, dok su, kao i ranijih godina najproblematičniji putevi u selima i naseljima. Zbog pojačanog vetra i nanosa snega pojedini putni pravci čiste se i po nekoliko puta. Nakon padavina u proteka 24 sata, niški Štab za vanredne situacije obaveštava da sve službe za održavanje gradskih i lokalnih puteva rade neprestano.
“Štab je u stalnom kontaktu sa svim službama, neophodnog materijala za čišćenje ulica ima dovoljno, a građanima koji koriste putnička vozila preporučuje se oprezna vožnja i smanjena brzina kretanja. Svi putevi na teritoriji grada su prohodni za putnička vozila, a Hitne službe mogu doći do svakog stanovnika. “
U višim predelima, poput sela Cerje i Kravlje, nije bilo moguće potpuno očistiti puteve od snega, pa su autobuske linije na ovom potezu skraćene.