018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zimska služba spremno dočekuje padavine (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Grad Niš ove zime raspolaže spremnom mehanizacijom i dovoljnom količinom industrijske soli za odžavanje gradskih saobraćajnica.Meteorolozi već ove nedelje najavljuju snežne padavine, a u gradskom štabu za vanredne situacije podsećaju da čišćenje snega i leda sa niških ulica i trotoara nije samo obaveza radnika Zimske službe, već je to i zakonska obaveza građana, vlasnika poslovnog prostora i skupština stanara.
Pored mehanizacije i ljudstva Javno-komunalnog preduzeća „Medijana“, ove zime će i mehanizacija MD „Gradnje“ održavati gradske i lokalne saobraćajnice, kaže Žarko Ranković, gradski većnik i zamenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije.
Sneg koji najavljuju meteorolozi neće iznenaditi radnike zimske službe, ali može iznenaditi pojedine vlasnike poslovnih prostora i skupštine stanara stambenih zgrada u centru grada. Stoga u Gradskom štabu za vanredne situacije pozivaju i građane na saradnju, jer mehanizacija zimskih službi nije u stanju da ukloni sneg i led sa svih ulica i trotoara.
U gradskom štabu zimskih službi održavanja apeluju na žitelje pojedinih ulica, kao što su Mokranjčeva, Njegoševa i Durmitorska, da svoja vozila ne ostavljaju na kolovozu i trotoaru, jer to otežava rad mehanizacije za raščišćavanje snega.

Povezane vesti