018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zimska služba: Gradske saobraćajnice i okolni putevi prohodni (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Gradske saobraćajnice i okolni putevi su, nakon snega koji je padao skoro cele noći, prohodni, rekao je za Nišku televiziju šef štaba Zimske službe Dragan Dimitrijević. Šest ekipa Javno-komunalnog preduzeća “Mediana” čiste gradske ulice od dva sata ujutro, dok je pet ekipa na terenu na putevima u okolini. Srećna okolnost je da nema vetra, pa se ne stvaraju snežni nanosi koji bi eventualno poremetili saobraćaj, napominje Dimitrijević.
Iako je tokom cele noći padao krupan sneg, gradske i ulice van grada su, prema rečima šefa Štaba zimskih službi Dragana Dimitrijevića, prohodne. Ubrzo nakon što se Niš zabeleo, putarske ekipe su izašle na teren.
Prohodnosti je dosta doprinela činjenica da nema vetra, pa shodno tome nema ni snežnih nanosa. Zbog temperatura u minusu koje se očekuju tokom ovog i narednog dana, vozačima se savetuje poseban oprez.
Dimitrijević napominje da je poslednje čišćenje puteva preventivno i da se zapravo radi o uklanjanju male količine snega kako nove padavine ne bi izazvale ozbiljnije nanose.

Povezane vesti