018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zgrada Švajcarije i dalje opasnost po prolaznike (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Prolazak kroz centar grada i dalje nije potpuno bezbedan zbog dela fasade koji otpada sa zgrade Švajcarije. Građevinska inspekcija je naložila skupštini stanara da ukloni sporni komad, ali, prema rečima predsednika, oni će odabrati izvođača radova tek za desetak dana.

Prolazak pored zgrade Švajcarije je rizičan, naročito zato što građani ne obraćaju pažnju da je prostor pored izloga prodavnice koja se nalazi ispred zgrade ograđen upozoravajućom trakom. Mnogi je i preskaču, kako bi pogledali izlog i tada često pomere ili pokidaju, pa je komunalci ili građevinska inspekcija nanovo postavljaju. Skupština stanara ni posle mesec dana nije skinula veliki komad fasade koji se odvojio od zgrade, iako im je tako naložila inspekcija. Kako kažu, sakupljaju i razmatraju ponude firmi koje obavljaju takve radove, a ko će biti izvođač znaće za desetak dana. Imaju dovoljno novca za popravku ali se boje da posle ovog troška neće imati para za održavanje zgrade koja je stara više od 40 godina i zahteva stalna ulaganja.

Firma koja održava Švajcariju po ugovoru brine samo o unutrašnjosti zgrade, kaže predsednik Skupštine stanara. Da podsetimo, ovaj komad su pokušali da skinu i vatrogasci, ali njihova platforma doseže samo do 4. sprata. Mašina koja bi mogla da ih popne na tu visinu je u kvaru već nekoliko godina. Rešavanje ovog problema odložilo je i to što još nije završen tender za odabir firme koja će da ruši objekte u gradu, a ukoliko skupština stanara ne reši problem do završetka tendera, građevinska inspekcija će naložiti izabranom izvođaču da ukloni deo fasade, kažu u komunalnoj policiji i dodaju da bi intervenciju morala da plati skupština stanara. Dok se ne reši ovaj problem, savet građanima je da idu drugom stranom Dušanove ulice.

Povezane vesti