018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zetska ulica i „Čair“ ponovo pod vodom (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Nevreme koje je u nedelju uveče zadesilo Niš ponovo je poplavilo halu “Čair”, Zetsku ulicu, a bilo je zastoja i na Bulevaru 12. februar zbog polomljenih grana koje su zakrčile put. Izlio se i Humski potok koji je poplavio nekoliko domaćinstava, a vlasnici lokala u novom podzemnom prolazu cele noći i jutra čistili su lokale i hodnike od vode koja je potopila ovaj tržni centar pod zemljom.

Vlasnici i radnici lokala u podzemnom prolazu tokom noći i prepodneva su se, umesto trgovinom, bavili čišćenjem. Kiša koja se u nedelju uveče sručila na Niš poplavila je i ovaj tržni centar, a najgore su prošli lokali na samom kraju novog podzemnog prolaza.

Gotovo svaki jači pljusak poplavi i halu “Čair”. Tako je bilo i ovog puta, ali, srećom, bez ozbiljnijih posledica jer se, prema rečima direktora ovog sportskog centra, nakon prošlogodišnjeg plavljenja koje je halu na određeno vreme stavilo van funkcije, preduzimaju posebne mere predostrožnosti.

Vatrogasci su, osim zbog poplava, intervenisali i zbog svoje osnovne delatnosti – suzbijanja požara koji, srećom, nisu ostavili ozbiljnije posledice.

I iz ovog, poslednjeg nevremena, isplivali su stari problemi – Zetska ulica ponovo je bila pod vodom i neprohodna za saobraćaj. Rešanja za ovaj hronični problem, uveravaju nadležni, ipak ima, a to bi bila izgradnja kolektora.

Ranković očekuje da se do kraja godine krene sa pribavljanjem novca iz pretpristupnih fondova Evropske unije za ovu namenu.

Povezane vesti