018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ženska mreža URS-a pomaže siromašne porodice (VIDEO)

Komentari: isključeni

Ženska mreža Ujedinjenih regiona Srbije niške opštine Palilula donirala je dvema porodicama sa Bubnja nameštaj, garderobu i hranu. Ovo je prva prilika da se i jednih i drugih neko setio, poručuju iz Humanitarne organizacije „Ljubi bližnjeg svog“ koja je prikupila pomoć.

Muka većine siromašnih u Nišu je praktično nevidljiva. Većina je odavno i prestala da traži pomoć, iako je možda baš njima najpotrebnija. Takva je situacija sa jednom Romkinjom sa Kalač Brda, koja sa petoro dece živi u kući koju još ne zna kako ce zagrejati tokom zime.

Slična situacija u jednoj kući koji kilometar dalje – u Trebinjskoj ulici. Stariji bračni par koji se izdržava od prodaje cveća na trotoarima, u stalnom begu od komunalaca koji ih rasteruju.

I jednoj, i drugoj porodici danas je pristigla pomoć – krevet, fotelje, stolice, namirnice za jelo, ležaj. Kome je šta bilo urgentno potrebno. Prikupile su ih volonterke Humanitarne organizacije „Ljubi bližnjeg svog“ i ženske mreže Ujedinjenih regiona Srbije u opštini Palilula.

Pomoglo je i JKP Mediana, koje je svu prikupljeno pomoć dopremilo na ove dve adrese.

http://www.youtube.com/watch?v=cpH6guc4NwY

Povezane vesti