018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Žena ubijena, dva policajca povređena kod Kapitol hila

Komentari: isključeni

Dvojica policajaca su povređena u incidentu koji se dogodio u blizini Kapitol hila u Vašingtonu, a žena za koju se sumnja da je automobilom nasilno pokušala da uđe u prostor Kongresa i Bele kuće je ubijena, javili su američki mediji.

Šefica policije u Vašingtonu Kejti Lanijer potvrdila je sinoć na konferenciji za novinare da je žena nastradala, rekavši da se ne zna motiv napada, ali da policija smatra da se sve to nije slučajno dogodilo.

Policija je kasnije saopštila da se ne radi o terorističkom napadu.

NBC televizija je javila da je žrtva Mirijam Keri (34) iz Konektikata. Kako prenose televizije, sumnja se da je Keri bolovala od postporođajne depresije, nakon što je prošle godine rodila devojčicu.

Neimenovani zvaničnici vlasti su samo rekli da je žrtva imala „mentalne probleme“.

Ceo incident je počeo ispred između 15 i E ulice, u blizini Bele kuće, kada je osumnjičena, pokušala nasilno da uđe u Pensilvanija aveniju koja je iz bezbednosnih razloga zatvorena za saobraćaj.

Pošto su reagovali pripadnici Tajne službe, Keri je automobilom velikom brzinom počela da beži sa lica mesta, prošavši kroz par crvena sveta, i uputivši se u pravcu Kapitol hila.

Tamo je došlo do novog susreta sa policijom, čiji su pripadnici u jednom trenutku opkolili vozilo, ali je Keri i tada uspela da se izvuče, nakon čega su policajci upotrebili vatreno oružje.

Tokom incidenta, u kolima se nalazila i njena jednogodišnja ćerka Erika, koja nije povređena.

Policija je tokom jučerašnjeg popodneva povukla naredbu o zaključavanju svih prostorija Kongresa i ljudima je dozvoljeno da izađu iz zgrade.

Bezbednosne službe su o incidentu obavestile i američkog lidera Baraka Obamu, a uviđaj je trajao do kasnih večernjih sati.

Majka 34-godišnje Mirijam Keri Idela rekla je da je njena kćerka bolovala od postporođajne depresije nakon što je prošle godine rodila devojčicu. Idela je kazala da Keri, koja je živela u Konektikatu, nikada nije bila nasilna i da ne zna zbog čega je bila u Vašingtonu, preneo je AP.

(Tanjug)