018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Žena samoubica se raznela u Istanbulu, preminuo policajac

Od:
Komentari: isključeni

ISTANBUL – U napadu žene samoubice, koja je ušla u policijsku stanicu u starom delu Istanbula Sultanahmetu i raznela se, smrtno je stradao jedan policajac, dok je drugi zadobio lakše povrede, objavile su turske televizijske stanice.
Gradonačelnik Istanbula Vasip Sahin je izjavio da je žena ušla u policijsku stanicu i na engleskom jeziku rekla da je izgubila novčanik, nakon čega se raznela i poginula, prenele su svetske agencije.
Sahin je dodao da identitet i nacionalnost žene zasad nisu poznati, ali policija radi na utvrđivanju njenog identiteta.
U ranijim televizijskim izveštajima je objavljeno da je žena aktivirala ručnu granatu. Na televizijskim snimcima se može videti da je policija ogradila ulicu u kojoj se nalazi napadnuta policijska stanica, kao i da je saobraćaj na tom području obustavljen, da bi kratko potom bio ponovno uspostavljen.
Niko još nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, ali je pre nedelju dana policija uspela da obuzda jednog muškarca koji je bacao granate i pucao iz vatrenog oružja na policajce u blizini kancelarije turskog premijera Ahmeta Davutoglua.
Kasnije je odgovornost za taj napad preuzeo levičarski Revolucionarni narodni oslobodilački front (DHKP-C), koji je tada upozorio da će izvršiti nove napade.
Ta grupa je odgovorna i za lanjski napad bombaša samoubice na ambasadu SAD u Ankari, kao i za više napada na policijske stanice u Turskoj.
Tanjug 06.01.2015 18:59
Foto AP