018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Željko Radošević:”Nepogodni vremenski uslovi nisu značajno umanjili prinose” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Tradicionalnim Danom polja obeleženo je 70 godina postojanja instituta za kukuruz Zemun polje. Na sam jubilej, Institut je odlikovan Sretenjskim odrenom drugog reda od strane predsednika Srbije. Svečanoj akademiji prisustvovali su visoki državni zvaničnici, ali i gosti iz više od 20 zemalja sveta sa kojima Institut decenijama uspešno sarađuje.
Nestabilnim vremenskima uslovima ove sezone su hibridi Instituta Zemun polje koji ove godine obeležava 70 godina postojanja, uspešno odoleli, slažu se i nadležni u samom Institutu, ali i poljoprivredni proizvođači.
Tokom sedam decenija postojanja, Institut je sarađivao sa gotovo svim zemljama u kojima se proizvodi kukuruz kako u domenu naučnoistraživačkog rada, tako i kroz komercijalno poslovanje.
Svečanoj akademiji u Zemunu prisustvovali su visoki državni zvaničnici. Osim Sretenjskog ordena drugog reda od predsednika Srbije, državna podrška Institutu Zemun polje dolazi i iz Ministarstva poljoprivrede. Državni sekretar Željko Radošević za Nišku televiziju kaže da nepogodni vremenski uslovi nisu značajno umanjili prinose.
Osim što su i sami odlikovani, za proslavu jubileja su i iz samog Instituta rešili da uruče priznanja – institucijama i pojedincima, koji su svojim angažovanjem doprineli da se Institut za kukuruz “Zemun Polje“ razvija kao renomirana naučnoistraživačka institucija.