018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Železničar prihvata svaku odluku

Komentari: isključeni

U četvrtak će se u Beogradu održati sednica Skupštine Rukometnog saveza Srbije, na kojoj će biti usvojen i novi sistem takmičenja u Super ligi za rukometaše.

Tada će biti i definitivno poznato hoće li niški Železničar izgubiti mesto u eliti, kako je, inače, predviđeno predlogom Upravnog odbora RSS. Podsetimo, predloženo je da Super liga ima 12 klubova, dok će se učesnici regionalne lige, Vojvodina i Partizan, uključiti u nacionalno takmičenje u drugoj fazi. To znači da društvo najboljih napuštaju Železničar 1949. i Crvenka.

Uoči najvažnijeg skupa u ”Srpskoj kući rukometa” i drugi aktuelnih dešavanja u ovom sportu u Železničaru je održana sednica Upravnog odbora, sa koje je izdato saopštenje za javnost . U ”Želji” smatraju da im je apsolutno mesto u Super ligi, gde treba i dalje dostojno da predstavljaju Niš, ali i ostanu stožer najvećeg rukometnog centra na jugoistoku Srbije. Ujedno, u saopštenju se ističe zadovoljstvo postignutim rezultatima u prošloj sezoni na organizacionom, finansijskom i takmičarskom planu.

Od decembra prošle godine, kada je formirana nova uprava, na čelu sa predsednikom dr Igorom Novakovićem i potpredsednikom Sinišom Prokićem, vraćeno je više od polovine dugovanja, a ekipa je u prolećnom delu Super lige po rezultatima bila odmah iza Vojvodine i Partizana.

Uprkos nedoumici oko ligaškog statusa, u Železničaru nastavljaju da se organizuju po savremenim evropskim principima i stvaraju ekipu za međunarodnu scenu. To omogućava i klupski budžet za drugu polovinu godine u iznosu od deset miliona dinara. Već su angažovani vrsni golmani Milan Kosanović i Nenad Puljezević, koji će biti stubovi buduće ekipe, koja treba da ostvari visoke ciljeve.

Na kraju saopštenja za javnost se podvlači da će RK Železničar 1949. ispoštovati svaku odluku Skupštine RSS i svih njenih organa i da će oni u niškom klubu imati punopravnog saradnika, kao i da će ”Želja” ostati bastion i predvodnik svih rukometnih dešavanja.

Povezane vesti