018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Železničar predstavio novog trenera

Komentari: isključeni
Tagovi:

Rukometni klub Železničar sinoć je predstavio novog trenera Vladimira Stanojevića Pikija, sa kojim je ugovorio dvogodišnju saradnju. Reč je o nekadašnjem igraču i kapitenu ”Želje”, koji je nosio dres matičnog kluba od 1989. do 2007. godine, sa dvogodišnjom pauzom, kada je nastupao za Proleter iz Zrenjanina.

Stanojević ima 42 godine, a trenersku karijeru počeo je sa kadetskom ekipom Železničara. Potom je vodio prokupacki Topličanin i bio u stručnom štabu juniorske reprezentacije Srbije. U Železničar dolazi iz nisškog Radničkog koji je trenirao dve sezone u Prvoj ligi. Stanojević je održao prvi trening u dvorani ”Miroslav Antić” sa svojim saradnicima, kondicionim trenerom Mihajlom Kostićem i trenerom golmana Nenadom Damjanovićem, koji će nastaviti i da bude čuvar mreže niškog superligaša. Svi kandidati za najbolji sastav bili su prisutni, uključujući i novajliju Radoničića, koji je pristigao iz BASK-a.

Jedino nisu trenirali povređeni Basarić i nedovoljno oporavljeni reprezentativac Đukić, koji će od ponedeljka početi sa treninzima. Železničar će do početka prvenstva Super lige raditi u Nišu, a u planu je i odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica. Prvenstvo će početi 15. septembra, a u prva dva kola u Nišu će gostovati Jugović iz Kaća i Vrbas.

Povezane vesti