018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ždrebac spasen iz bunara (VIDEO)

Niški vatrogasci i Vojska zajedničkom akcijom spasili su ždrebe koje je upalo u bunar na nekadašnjoj Vojnoj ekonomiji u Medoševcu. Ždrebe je nepovređeno, što je najveća nagrada koju su dobili na Dan zaštite od požara, kažu pripadnici Vatrogasno-spasilače brigade.

Nakon dva i po sata borbe vatrogasaca i vojnika 63. padobranske jedinice – pomoću štapa, kanapa i vojnog bagera, bespomoćni ždrebac koji je bio zaglavljen u bunaru od nekoliko metara dubine, konačno je bio na suvom i bezbednom. Kada je Jadran nepovređen izvučen iz starog bunara odahnula je njegova majka, kobila koja je mučno rikala na svega nekoliko metara od svog ždrebeta. Srećan je bio i Tomislav Petković iz Medoševca, vlasnik ovih životinja.

Riku zarobljenog ždrepca Jadrana čuli su vojnici 63. jedinice kada su ujutru pošli na obuku. Ipak, najviše posla je bilo za vatrogasace i to baš na dan kada vatrogasno-spasilačka brigada obeležava Dan zaštite od požara.

Bunar, koji na nekadašnjoj Vojnoj ekonomiji nije bio obezbeđen već urastao u šiblje, sada je zatrpan i bezbedan, a mladi Jadran ponovo sa svojom majkom na ispaši.

 

 

Povezane vesti

  • Jadran

    i te take stvari…