018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zdrava ishrana – najbolja prevencija (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Iako mnogima nešto više temperature prijaju, lekari upozoravaju da su ovakvi vremenski uslovi pogodni za nastanak mnogih virusnih oboljenja. Niška televizija je istraživala zašto je pravilna ishrana jedan od najboljih vidova prevencije mnogih bolesti, od običnih prehlada, preko sezonskog gripa, pa do nekih težih poput zapaljenja pluća.

U narednom periodu ishranu moramo obogatiti povrćem iz zimnica i turšija, zatim voćem koje je bogato vitaminom C poput limuna, narandži i kivija, a trebalo bi unositi i što više tečnosti, kako bi se organizam snabdeo potrebnim vitaminima, rekla je za Nišku televiziju nutricionista Milica Anđelković.

Ona podseća da mnoge dijete koje se mogu naći na internetu ugrožavaju zdravlje kako mladih tako i odraslih, a postiže se samo suprotan efekat, usporavanje metabolizma i gomilanje masnih naslaga

Osim zdrave ishrane neophodne su i zdrave navike. Podsećamo, prema poslednjim podacima u Srbiji 22,1 odsto odraslog stanovništva i 13,7 odsto dece je gojazno, 34,7 odsto stanovništva svakodnevno puši, dok 54 odsto stalno ili povremeno konzumira alkohol.

Povezane vesti