018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zbog uređenja radnog okruženja prijava za OŠ “Ćele kula” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Pre manje od mesec dana fasada osnovne škole “Ćele kula” ulepšana je umetničkim muralima. Međutim ova akcija koja je imala za cilj sređivanje okoline nekome je zasmetala pa je nedavno školu posetila komunalna policija.
Pre nekoliko nedelja u dvorištu škole zatekli smo nekoliko slikara niške likovne kolonije, đake i nastavnike kako fasadu škole prekrivaju umetničkim muralima. Njihov pokušaj da srede svoju okolinu naišao je na pohvale, ali i prijavu od strane anonimnog lica. Zato je na vrata škole zakucala komunalna policija koja je za ove radove tražila dozvolu. Kako ne bi došla u situaciju da vraća fasadu u prvobitno stanje i plati novčanu kaznu škola sada pribavlja neophodnu dokumentaciju.
Škola ove godine proslavlja 47. godina postojanja. Tim povodom priređena je svečana akademija a u isto vreme je organizovan i “tabla fest“ namenjen osnovcima iz Srbije koji su likovne i literarne radove na zadate teme nedavno slali ovoj školi.
Vršilac dužnosti direktora ove škole Zorica Jovanović kaže i da je škola ponosna na Festival likovnih i literarnih radova ali i na uspehe koje njeni učenici postižu na različitim takmičenjima i na, kako kaže, odličan nastavni kadar koji ova škola ima.