018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zbog uniforme izbačena iz banke (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Najbolji komunalni radnik Lidija Usković, iz sektora čistoće još uvek je u šoku zbog nemilog događaja koji možemo da nazovemo „verovali ili ne„. U čistoj uniformi svog preduzeća ušla je u banku da podigne kredit. Upravo zbog te uniforme izbačena je iz banke kao nedolično obučena. Da podsetimo, upravo u toj uniformi u holu gradske kuće, primila je nagradu kao odličan radnik od gradonačelnika prof. dr. Zorana Perišića. Da li se radi o diskriminaciji ili skandalu?

Poniženje koje je doživela Lidija Usković 2. aprila kada je udaljena iz banke jer je bila u uniformi JKP Mediana, pokrenulo je lavinu pitanja na društvenim mrežama kao i pitanje da li uopšte postoji zvanični kodeks oblačenja kada se ulazi u banku. Ako postoji, na kojoj banci je to istaknuto.
Lidija Usković je tog, 2.aprila u toku svoje pauze ušla u banku da se raspita za dokumentaciju neophodnu za podizanje kredita. Čekala je oko 15 minuta u redu, da bi joj, kako navodi, prišao službenik banke i uz izvinjenje je zamolio da se vrati sutradan, ali ne u radnoj uniformi.
Na pitanje da li stvarno postoji pravilo da je klijentima zabranjeno da uđu u banku u uniformi, iz Unicredit banke smo dobili sledeći odgovor:
Ponosni smo što možemo da kažemo da nikada nismo pravili razliku između različitih nacionalnosti, boje kože, kao ni posla kojim se neko bavi. U skladu sa našim vrednostima, kojih je neophodno da se pridržavaju svi naši zaposleni, sve građane tretiramo s jednakim poštovanjem. Isti princip delovanja je primenjen i kada je u pitanju slučaj u Nišu – stoji u saopštenju UniCredit banke.
Dan nakon što je udaljena iz banke, Lidija je opet otišla u ovu ekspozituru, ali bez uniforme. Primljena je, kako kaže, bez ikakvih problema.
Inače, Lidija Usković je pre samo nekoliko meseci u istoj toj uniformi, u Gradskoj kuci, od gradonačelnika primila i godišnju nagradu grada Niša kao najbolji radnik JKP Medijana.