018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zbog povećanog broja migranata pojačane mere prevencije protiv zaraznih bolesti

Od:
Komentari: isključeni

Zbog povećanog broja migranata koji na putu ka severu prolaze kroz Srbiju, država i sve nadležne zdravstvene institucije pojačale su mere prevencije, kaže epidemiolog prof Branislav Tiodorović.
On je za NTV istakao da ukoliko se zbog izgradnje zida na granici sa Mađarskom migranti duže zadržavaju u našoj zemlji da će u borbi protiv zaraznih bolesti Srbiji biti potrebna pomoć Evropske unije.
Epidemiološka situacija za sada je stabilna i nema prijava o pojavi neke zarazne bolesti. Zbog povećanog broja migranata u Srbiji sve nadležne službe su u pripravnosti i primenjuju se pojačane mere prevencije, kaže prof dr Branislav Tiodorović.
Centar za prihvat migranata u Preševu dobro radi svoj posao. Ipak ako se broj migranata naglo poveća, prihvatnih centara biće formirani i u Nišu, Beogradu i Subotici. Nadležne institucije su spremne i imaju pripremljene postupke u kontroli zdravlja stanja migranata.
Zbog velikog pritiska migranata na železnicama i autobuskim stanicama Tiodorović podseća i da su sva transposrtna preduzeća dobila preporuku o načinu održavanja higijene u vagonima i vozilima.