018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zbog obilnih padavina u većem delu zemlje preti opasnost od poplava (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Gradski štab za vanredne situacije spreman je da deluje ukoliko zbog obilnijih padova narednih dana dođe do poplava, kaže zamenik komandanta ovog štaba Žarko Ranković. On kaže da su sve ekipe spremne da deluju, nabavljen je dovoljan broj protivgradnih raketa, a preduzete su i potrebne mere predostrožnosti. Iapk, kako ocenjuje, situacija za sada nije kritična.

Zbog obilnih padavina u većem delu zemlje preti opasnost da se slike poplavljenih područja od pre samo nekoliko nedelje ponove, kažu meteorolozi. U pojedinim delovima Srbije već je proglašena vanredno stanje zbog poplava. Međutim, situacija u ovom delu zemlje nije alarmantna, kaže zamenik komandanta štaba za vanredne situacije prof. dr Žarko Ranković. S obzirom na to da su velike padavine najavljene i za naredne dane, postoji realna opasnost od povećanja vodostaja i u ovim krajevima, dodaje on.
Iako situacija za sada nije kritična, Ranković kaže da ekipe pomne prate stanje na vodotokovima I spremne su da reaguju ukoliko je to potrebno. On dodaje da je u slučaju većeg nevremena obezbeđen dovoljan broj protivgradnih raketa.
Načelnik sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je dobijeno upozorenje RHMZ da se do petka u celoj Srbiji očekuju obilne padavine, zbog čega su na sva kritična mesta upućeni timovi iz Beograda i Novog Sada za spasavanje na vodi.