018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zbog duga od 730 miliona dinara blokiran račun JKP Toplana (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni
Tagovi:

Račun javno komunalnog preduzeća “Gradska toplana“ je u blokadi zbog duga od 730 miliona dinara prema “Jugorosgazu“. S druge strane, agoniji sa povišenim računima za grejanje se još ne nazire kraj jer Toplana i Grad međusobno prebacuju odgovornost.
Nakon mesec dana odlaganja, Jugorosgaz je, zbog duga od 730 miliona dinara, blokirao račun niške toplane. Zbog blokade će, najavljuju iz Toplane, krenuti u još intenziviniju naplatu potraživanja. Jedan od krupnijih dužnika je i sam Grad Niš koji je, prema rečima gradonačelnika, krenuo sa izmirenjem svog duga.

Ovime se problemi sa Gradskom toplanom ne završavaju jer su građani i dalje revoltirani novim, znatno uvećanim računima. U “Toplani“ kažu da je razlog tome što “Jugorosgaz“ svakog meseca šalje drugačiju fakturu za gas, prema kojoj se računi i obračunavaju. Osim toga, na povećanje računa za korisnike bez kalorimetara utiče i korektivni koeficijent. On bi, kako je u emisiji “Dobar dan“ najavio zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković, trebalo da bude značajno umanjen.
Iz “Gradske toplane“ demantuju Slavkovićeve reči jer, kako kažu, aktuelni pravilnik propisuje korektivni koeficijent dva. Odluku o njegovoj promeni, uveravaju, donosi Skupština Grada. Lokalno rukovodstvo, međutim, ne želi da se meša u poslovnu politiku ovog javno komunalnog preduzeća.
Šta o svemu ovome ima da kaže prvi čovek niške toplane Slobodan Maksimović saznajte u jutarnjem programu Niške televizije u petak. Ukoliko imate pitanje za direktora ovog javno komunalnog preduzeca, pošaljite ih na mejl: urednik@ntv.rs

Povezane vesti