018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Završetak rekonstrukcije Oficirskog doma do marta sledeće godine (VIDEO)

Na zgradi oficirskog Doma, započeto je postavljanje montažne čelične krovne konstrukcje i podova. Po procenama nadzoronog organa – Direkcije za izgradnju grada, rekonstrukcija čitaviog objekta biće završena početkom marta naredne godine.

U čitavoj zgradi ukupne površine 1500 kvadratnih metara, završeno je 75 odsto radova. Objekat će imati dve manje sale sa 180 i jednu kongresnu, višenamensku, salu sa 220 mesta. Ona će služiti za izložbe,kinoprojekcije i konferencije.

Rok za zavrsetak pomeren je na zahtev izvođača, uz saglasnost nadzornog organa, investitora i korisnika, zbog sporog rušenja koje nije smelo da naruši autentičnost objekta.

Oficirski dom je od sredine sedamdesetih godina prošlog veka pod zaštitom države kao objekat i spomenik kulture od posebnog značaja. Sagrađen je samo desetak godina posle oslobođenja Niša od Turaka. U međuvremenu bio je i mesto najznačajnijih političkih i skupštinskih događaja Srbije. U više navrata se tragalo za rešenjem da se ovo vredno zdanje renovira, ali se u tome uspelo tek početkom ove godine.

Povezane vesti