018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Završeno uređenje škole „Milan Rakić“ u Medoševcu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Osnovna škola “Milan Rakić” u Medoševcu jedna je od pet obrazovnih ustanova u prigradskom naselju koje su kompletno uređene u toku prošle i ove godine, kaže izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović.

Iz gradskog budžeta za postavljanje ograde na sportskom terenu, zamenu stolarije, nabavku nameštaja i nastavnih učila u medoševačkoj u školi izdvojeno je ukupno milion i 300 hiljada dinara.

433 učenika pohađa nastavu u Osnovnoj školi “Milan Rakić” koja se sastoji iz novog i starog dela zgrade kompletno uređene protekle i ove godine preko Programa kapitalnog investiranja.

Pored škole u Medoševcu tokom 2012. i 2013. sredstva su uložena i u obnovu obrazovnih ustanova na prigradskom području u Gronjem Komrenu, Mramoru, Rujniku i Čamurliji, kaže izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada, Branislav Jovanović.

Iako će sledeće godine u budžetu biti za 30 odsto manje para za program izgradnje grada, Jovanović najavljuje da je predviđeno da u ovoj školi 2014.  bude izgrađen teniski teren, kao i tri nova vrtića u  Novom Selu, Trupalu i Brzom Brodu, za šta je već pripremljena sva dokumentacija. Plan je da se naredne godine iz gradske kase ukupno milijardu i 800 miliona dinara  uloži  u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, između ostalog u rekonstrukciju „Željinog“ stadiona i izgradnju mosta na Kutinskoj reci.

Povezane vesti