018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Završeni trinaesti Dani vina i meraka (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Miodrag Savić iz Jelašnice pobednik je u kategoriji proizvođača crvenog vina, Marin Krstić iz Sićeva ima najkvalitetnije belo vino, a najbolja komova rakija destiliše se u podrumu Zorana Stojanovića iz Ostrovice.
To je odluka stručnog žirija na tradicionalnoj manifestaciji pod nazivom “Dani vina i meraka Niška Banja 2015”.

Gradska opština Niška Banja u saradnji sa udruženjem građana Srce organizovala je 13. sajam Vina i rakije koji je kao i prethodnih godina okupio najbolje vinogradare iz ovog kraja.
Na glavnom šetalištu u Niškoj banji gde se tradicionalno održava Sajam vina i rakije ove godine okupili su se najbolji proizvođači ovih alkoholnih pića.
Iako je prošlogodišnja berba po kvalitetu bila jedna od najslabijih u poslednjih tridesetak godina, dobri vinogradari uspeli su da zaštite svoje vinograde od štetočina i bolesti i proizvedu kvalitetna vina i rakije.
Miljko Paunović ima zasade pod kruškom viljamovkom od koje prizvodi vrhunsku rakiju, a Bratislav Nešić opredelio se za kvalitetnu lozovu rakiju.
Trinaesti sajam vina i rakije koji se ove godine održava pod nazivom Dani vina i meraka Niška Banja 2015. okipio je pored velikog broja proizvođaca i dosta posetilaca koji su imali priliku da probaju rakiju i vino kao i specijalitete iz domaće kuhinje.