018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Završena „Mini-maksi liga“

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Na fudbalskim terenima kluba „3M“,u dvorištu Osnovne škole „Miroslav Antić“, svečano su uručene nagrade najboljim ekipama, igračima i trenerima ovogodišnje niške „Mini-maksi lige“ . U do sada najmasovnijem takmičenju mladih fudbalera rođenih od 2002. do 2006.godine, učestvovalo preko 500 dece, medju njima i 30 devojčica, podeljenih u 58 ekipa.Liga je trajala pet meseci i zahvaljujući dobrim delom i odličnim organizatorskim sposobnosti direktora lige Nemanje Dančetovića i njegovih saradnika, sve je proteklo u najboljem redu.

Na svečanosti, koja je bila impozantna i po broju gledalaca, podeljene su nagrade najboljeplasiranim ekipama u pet konkurencija. U generaciji 2002. najbolji je Kopernikus Železničar, Fri-kik je trijumfovao u 2003, a „Filip Filipović“ u generacijama 2004. i 2005. Konačno, među najmlađima, u generaciji rođenoj 2006. godine pobednik je Red star. Pehare i medalje dobile su još ekipe koje su osvojile drugo i treće mesto, koje su takođe stekle pravo nastupa na regionalnom prvenstvu.

Trofej za „fer plej“ pripao je klubu Nacional Milan, najbolji fudbaler je Vidan Jovanović iz leskovačke Sloge, a najbolji trener-pedagog Andrija Andrejić iz Red stara. Ipak, najveći aplauz dobio je namlađi i najuporniji fudbaler lige i buduća sportska zvezda, četvorogodišnji Vuk Jovanović iz „Filipa Filipovića“. Niška „Mini-maksi liga“ može da se podiči i time da je, posle beogradske, najmasovnija u Srbiji. Inače, ova lepa manifestacija održava se u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije i Dečije fudbalske asocijacije.

Povezane vesti