018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Završen sportski centar u Beloj Palanci (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Belopalančani su konačno dobili sportsko-rekreativne sadržaje, a najmlađi će se na leto, možda I po prvi put, okupati u bazenu. Ekološko rekreativni centar “Banjica“ izgrađen je u Beloj Palanci u okviru četvrtog po redu projekta prekogranične saradnje Bugarska-Srbija. Njega čine bazeni, teniski teren, mobilijar za decu i parkovski prostor.
Zemljište površine dva hektara na samom ulazu u Belu Palanku pretvoreno je tokom šest meseci u ekološko rekreativni centar. On će rekreativcima I profesionalcima omogućiti da se bave različitim vrstama sportova, deci da se igraju I zabavljaju,a onim starijima da se opuste pod zelenilom.
Ekološko rekreativni park “Banjica“ rezultat je projekta revitalizacije urbanih i zelenih površina u opštinama Etropole i Bela Palanka. On je kofinansiran od strane Evropske unije kroz IPA program prekogranične saradnje Srbije I Bugarske.
85% sredstava uložila je Evropska unija preko IPA programa, dok je finansijski udeo opštine Bela Palanka 15%.
Ovime ekološko rekreativni park “Banjica“ nije završen. Opština Bela Palanka će obezbediti rasvetu i poslovno-pomoćnu zgradu nakon čega će park biti kompletiran i u potpunosti osposobljen za upotrebu.