018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Završen projekat „Inkluzija za sve“ (VIDEO)

Komentari: isključeni

„Inkluzija za sve“ naziv je projekta koji su pre 18 meseci pokrenuli Američka agencija za međunarodni razvoj i Specijalna Olimpijada sa ciljem da se unapredi položaj osoba sa intelektualnom ometenošću. Akcenat je bio na sportskim aktivnostima, a organizatori kažu da su veoma zadovoljni postignutim rezultatima.

Dvanaest opština u Srbiji učestvovalo je na seminarima koji su bili sačinjeni iz teoretskog i praktičnog dela. Program je uključio 273 osobe među kojima su bili predstavnici lokalnih vlasti, škole, mladi aktivisti, osobe sa intelektualnom ometenošću i članovi njihovih porodica koji su radili na tome da prevaziđu sve izazove koji su se tokom projekta javili.

Grad prepoznaje značaj ovakvih projekata koji imaju za cilj promociju jednakosti osoba sa intelektualnom ometenošću i sa zadovoljstvom je podržao jedan ovakav program, kaže gradski većnik Milan Pešić.

Neki od učesnika prošli su niz radionica i treninga kako bi na najbolji način pokazali svoje umeće.

Nakon svakog seminara formirani su timovi koji činili mladi sa i bez intelektualne ometenosti i koji su se potom takmičili kao jednaki na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.

Povezane vesti