018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Završen 6. Medijana festival (VIDEO)

Komentari: isključeni

Dodelom nagrada najuspešnijima na literarnom i likovnom konkursu, druženjem pisaca i dece u Pozorištu lutaka i kazivanjem najlepših stihova, završen je 6. Medijana festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu.

Druženje sa najpoznatijim srpskim pesnicima za decu, autogrami, fotografisanje i najlepši stihovi na kojima su odrasle mnoge generacije obeležili su i ovaj Medijana festival. Uz sve to, nagrađeni su i najbolji. Na konkurs je pristiglo preko dve i po hiljade literarnih i likovnih radova osnovaca i srednjoškolaca sa prostora bivše Jugoslavije.

Žiri je i ove godine imao težak posao jer od toliko talentovane dece nije lako izabrati najbolje. U GO Medijana ova godina proglašena je godinom dece i sve aktivnosti usmerene su ka njima, odnosno ka budućnosti. Ceo festivalski program posvećen je Dušanu Radoviću i odštampan je zbornik radova.

Šesti Medijana festival završen je centralnim programom u Pozorištu lutaka „Nek vide deca plavog zeca“. Gosti festivala, nagrađeni na konkursu i svi ljubitelji pisane reči imali su priliku da se druže i kazuju najlepše stihove srpskih pesnika.

Povezane vesti