018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Završava se izgradnja dela atarskih puteva u selu Krušce (VIDEO)

Komentari: isključeni

U selu Krušce završava se izgradnja dela atarskih puteva, zahvaljujući podršci Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i gradske Uprave za poljoprivreedu i razvoj sela.

Ove godine na području opštine Palilula biće uređeno preko 6 km atarskih puteva vrednosti 4,5 miliona dinara, a što će poljoprivrednicima obezbediti lakši dolazak do oranica.

Opština Palilula ima preko 7 hektara poljoprivrednih površina, od čega je oko 6 i po hektara obradivo, dok su ostalo pašnjaci. U prošloj godini na njenoj teritoriji uređeno je skoro 13 km atarskih puteva, dok će ove godine šljunkom biti posuto preko 6 km seoskih puteva.

Uprava za poljoprivredu, u ovom slučaju je bila servis građana, pa je plan prioriteta izgradnje atarskih puteva prosledilo Ministarstvu poljoprivrede.

Atarski putevi uređuju se u još 6 sela na području ove Opštine, jer je oživljavanje sela jedan od primarnih zadataka Strateškog plana razvoja, ali i zbog toga što ova sela kao i Krušce, svojim poljoprivrednim artiklima snabdevaju i grad Niš i ceo region.

)