018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Završava se atarski put u selu Brenica (VIDEO)

Komentari: isključeni

Meštani sela Brenica od sada će lakše i brže dolaziti do svojih njiva, pošto se završava atarski put u okviru uređenja rurlanog područja na opštini Pantelej. Planirano je da se u Pantelejskim selima urede putevi u dužini od 4 kiliomtera, kažu u ovoj opštini i najavaljuju da će u Brenici uskoro početi i izgradnja vodvodne mreže.

Dobri atarski putevi olakšavaju posao poljoprivrednicima, kažu meštani sela Brenica i dodaju da atarski put koji se uređuje u ovom selu je još važniji jer spaja Brenicu sa drugim obližnjim selima.

Opštini Pantelej pripada 12 brdsko -planinskih sela sa blizu tri i po hijade domaćinstava. Iako su zemljište, klima i geografski položaj veoma povoljan za razvoj poljoprivrede, u poslednjim decinijma ona zamire. Zbog toga oživljavanje sela biće zadatak opštine Pantelej i u narednom periodu.

U Upravi za poljoprivredu kažu da se prilazi poljoprivrednim parcelama uređuju u drugim selima na području svih pet niških opština.

U opštini Pantelej dodaju da će uskoro u Brenici početi izgradnja vodovodne mreže, za šta su u ovoj godini Grad Niš i opština planirali sredstva.