018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Žarko Ranković na čelu niškog SPS-a (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi:

Za vršioca dužnosti predsednika niškog odbora SPS-a imenovan je Žarko Ranković – dosadašnji potpredsednik ovog odbora. On dolazi na mesto bivšeg predsednika lokalnog odbora socijalista Slavoljuba Vlajkovića, osumnjičenog za malverzacije u preduzeću “Nišstan“.
Na mesto vršioca dužnosti predsednika Niškog odbora SPS-a Žarko Ranković dolazi odlukom predsednika stranke Ivice Dačića. Kadrovska promena usledila je posle konsultacije sa vrhom lokalnog odbora, koji će nastaviti svoje aktivnosti bez obzira na to što su njegovi čelnici nedavno uhapšeni.
“Svako mora da odgovora za svoje postupke, i u tom smislu podržavamo pravnu državu“, kratak je komentar socijalista na hapšenja stranačkih kolega. Takvi događaji, kako tvrde, ne utiču ni na realizaciju koalicionog sporazuma sa PUPS-om i Jedinstvenom Srbijom.
Da bi dobio odgovor da li je, kao gradski većnik, u sukobu interesa zbog nove funkcije, Ranković će, kako uverava, o svom imenovanju, obavestiti Agenciju protiv korupcije. Uhapšeni Igor Novaković, i dalje je predsednik okružnog odbora, jer kako socijalisti ističu, njegova krivica, još uvek nije potvrđena pravosnažnom presudom.

Povezane vesti