018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zapuštena kuća u centru Niša

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U Zelengorskoj ulici već više od 10 godina niko ne stanuje u kući broj 11, a poslednjih nekoliko godina, prema rečima komšija, ona je potpuno zapuštena.

Stanovnici ove ulice strahuju od zmija i glodara koji se ovde skupljaju, a u Gradskoj opštini „Medijana“ kažu da problem ne može da se reši dok sudski spor između vlasnika ne bude okončan.

Plac u Zelengorskoj ulici br 11, u samom centru grada izgleda ovako: urušena stara kuća, visoka trava i drugo rastinje – potpuno zapušten posed. Komšije koje se graniče sa ovim dvorištem strahuju jer je tokom leta, kažu, ovde leglo zmija i pacova.

Osim što strahuju za svoju i bezbednost svoje dece i unučića, stanovnici Zelengorske ulice negoduju, jer zapušten posed ruži izgled njihove ulice.

Gradska opština Medijana je pre 2 godine sredila ovaj posed, što je koštalo oko 170.000 dinara. Saša Markišić, šef Komunalne inspekcije u opštini, kaže da je posed uređivan, jer je kod suseda pronađena zmija, za koju se pretpostavilo da je došla sa zapuštenog placa. Markišić napominje da su svi vlasnici dužni da održavaju svoje posede, kako ne bi ugrožavali komšije, ali da se u ovom slučaju vodi sudski spor između vlasnika, pa o posedu niko ne brine. Da bi opština ponovo sredila posed neophodna je saglasnost vlasnika, što u ovom slušaju nije jednostavno, jer ih ima nekoliko i teško ih je pronaći. Stanovnici Zelengorske ulice će morati da čekaju završetak spora oko imanja, kada će se znati ko je odgovoran za njegovo održavanje.

Povezane vesti