018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zaprašivanje posle 20. maja

Komentari: isključeni

Prvo ovogodišnje uništavanje krpelja i komaraca na teritoriji grada Niša realizovaće se posle 20. maja, najavljuju u gradskoj Upravi za privredu.

Preduzeće koje će obavljati zaprašivanje resorna uprava bira danas, ono će i biti dužno da blagovremeno obavesti javnost kada i gde će se vršiti dezinskecija, kažu u Upravi za privredu.

Na Gradskom veću usvojeno je da će suzbijanje krpelja na teritoriji grada Niša biti obavljeno na oko 60 hektara, dok se uništavanje komaraca planira u istom periodu na takođe 60 hektara javne površine, kažu u Upravi za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine.

Suzbijanje komaraca i krpelja biće obavljeno krajem maja, kada se izabere preduzeće koje će obavljati zaprašivanje.

Programom dezinsekcije obuhvaćeni su svi parkovi, obala reke Nišave, od Medoševca do uliva Gabrovačke reke, zatim dvorišta škola i obdaništa, izletišta na Vrežini, Kameničkom visu, Čegru i Bubnju. Sve planirane lokacije biće tretirane u vremenu, kada ima najmanje građana na javnim površinama.

- Građani će biti obavešteni najmanje 24 sata pre početka uništavanja komaraca i krpelja – ističeVasilje Daković, zamenik načelnika Uprave za privredu.

Sredstva za uništavanje krpelja i komaraca na teritoriji Niša izdvojena su iz gradskog budžeta i na nivou su prošle godine.

 

 

Povezane vesti