018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zapošljavanje i dalje najveći problem slepih (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Iako napretka, koji se tiču donošenja nekih zakona i uklanjanja arhitektonskih barijera, ima, najveći problem sa kojim se suočavaju slepe i slabovide osobe jeste zapošljavanje. Ovo je rečeno na obeležavanju 65. godišnjice Međuopštinske organizacije Saveza slepih iz Niša.
I pored toga što se problemi koji slepe i slabovide osobe imaju sa arhitektonskim barijerama u gradu rešavaju, ipak postoji još pitanja na kojima treba raditi. Među njima je i zapošljavanje ovih osoba.
Problema ima i prilikom obrazovanja. Ipak, razvoj tehnologije im umnogome olakšava, pa tako, uz pomoć specijalnih programa, slepi i slabovidi ljudi mogu raditi na računaru što mnogima od njih itekako znači.
Iako u rešavanju nekih problema mogu pomoći zakoni, ima akata koji se ne poštuju. Iz saveza očekuju i donošenje novih dokumenata.
Međuopštinska organizacija saveza slepih i slabovidih u Nišu ima 420 članova. Osim Nišlija, Savezu pripadaju i meštani Doljevca, Svrljiga i Gadžinog Hana, a ove godine proslavlja 65 godina postojanja.

Povezane vesti