018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zaposleno 30 zdravstvenih radnika

U niškom Kliničkom centru od danas posao ima 30 zdravstvenih radnika, koji su na neodređeno vreme primljeni po odobrenju Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Za stalni radni odnos prijavilo se više od 350 kandidata sa srednjom školom, a u planu je i prijem visokoobrazovanog kadra i to do kraja ove godine.

Trideset medicinskih, pedijatrijskih, akušerskih sestara  i laboratorijskih tehničara potpisali su ugovore o stalnom zaposlenju u niškom Kliničkom centru. Uslove za prijem novih zdravstvenih radnika odobrilo je resorno ministarstvo, u cilju smanjenja nezaposlenosti.

Potrebe za obnovom kadra u niškom Kliničkom centru još su i veće, pa će do kraja nedelje biti raspisan i konkurs za prijem lekara na nekoliko klinika.

Niški klinički centar se, osim povećanja broja radnika, trudi i da poboljša kvalitet zdravstvenih usluga, koje su sada, kada je laboratorija u pitanju na nivou svetskih kliničkih centara.

Ugovor o stalnom zaposlenju dobilo je 20 medicinskih, 6 pedijatrijskih, 2 akušerske sestre, kao i 2 tehničara, a svi su u Kliničkom centru od 2000. godine radili povremeno ili sa prekidima.

Povezane vesti

  • darko

    Cestitam na zaposlenju zdravstvenim radnicima. Sta ce biti sa nemedicinkim kadrom koji radi po 6 i 8 godina na odredjeno???