018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zaposleni u „Pčelici“ najavili štrajk (VIDEO)

Komentari: isključeni

Zaposleni u Predškolskoj ustanovi “Pčelica” najavljuju štrajk, jer im nije isplaćena januarska plata, a kako kažu, već godinu dana se ne poštuje dinamika isplate zarada. Ukoliko do 11. marta ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, stupiće u štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada, kaže predsednica samostalnog sindikata “Pčelice” Dragana Đorđević.

Preko 900 zaposlenih predškolske ustanove “Pčelica” počeće štrajk ukoliko im do 11. marta ne bude isplaćena januarska zarada. Kako kažu u Sindikatu ove ustanove, već godinu dana se ne poštuje dinamika isplate a 12. februara im je isplaćen drugi deo decembarske plate.

U vaspitnim grupama ima od 70 do 100 odsto dece više nego što propisuje zakon i sa njima radi preko 500 vaspitača i medicinskih radnika. Kako kažu obim posla je veliki, a ukoliko zahtevi sindikata ne budu ispoštovani, obavljaće ga sa 75 odsto kapaciteta. Kako i na koji način, biće dogovoreno sa Upravom za obrazovanje.

Inače, rad “Pčelice” finansira delom lokalna samouprava a delom korisnici. Pripremni predškolski program i bolničke grupe finsiraju se iz budžeta republike, dodaju u samostalnom sindikatu.

Povezane vesti