018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zaposleni u kulturi najavljuju tužbe za kamatu zbog kašnjenja plata (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Samostalni sindikat zaposlenih u kulturi održao je danas sastanak na kome je bilo reči o dinamici podnošenja tužbi za kamatu zbog kašnjenja u isplati zarada. Iako će zbog najavljenih tužbi štetu pretrpeti budžet Grada, ovo je, kaže predsednik sindikata, odgovor zaposlenih u kulturi na kršenje zakona od strane Gradske uprave i nezainteresovanost čelnika za njihove probleme.
Zaposleni u ustanovama kulture, nezadovoljni time kako se Grad odnosi prema njima kada se, pre svega, radi o isplati zarada, odlučili su da preduzmu konkretne korake.
NTV je pokušala da kontaktira i direktore ustanova kulture. Nedostupni su bili rukovodioci u Narodnom pozorištu i Niškom kulturnom centru. Dok u Lutkarskom pozorištu direktorka nije želela da komentariše kašnjenje plata. Direktor Galerije savremene likovne umetnosti potvrdio je da problema ima.
Iz Samostalnog sindikata zaposlenih u kulturi kažu da su na kašnjenje zarada upozoravali i ranije, ali da im se niko od čelnika Grada nije obratio kako bi ovaj problem, koji je započeo još 2013. godine, bio rešen. Osim tužbi, iz Sindikata najavljuju i da će se obratiti nadležnom ministarstvu i predsedniku Vlade, jer smatraju da, ovde u gradu nemaju sagovornika.