018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zaplenjeno više od pola tone duvana

Komentari: isključeni

Intenzivnim operativnim radom Niška policija je došla do informacije i presekla lanac nelegalne trgovine i tom prilikom zaplenila preko pola tone rezanog duvana, saopšteno je iz policijske uprave.

U subotu 04.januara, u toku noći na auto putu Beograd – Niš, kod naplatne rampe Nais policija je, po saznanju da se rezani duvan prevozi teretnim vozilom brze pošte „BEX“ iz Šabca, zaustavila vozilo ove firme i u njemu pronašla 27 paketa ukupne težine 530 kilograma rezanog duvana čiji je promet kao akcizne robe zabranjen.
Duvan koji je nabavljen u Šapcu i Valjevu bio je namenjen mreži preprodavaca radi dalje prodaje na području Niša, Pirota, Leskovca i Prokuplja. Policija inetnzivno traga za osobama sa područja Šapca i Valjeva koje su organizovale nelegalnu trgovinu rezanim duvanom, a 24 osobe koje se bave daljim nedozvoljenim prometom akciznom robom su identifikovane i u toku je rad na utvrđivanju svih okolnosti i preduzimanju odgovarajućih zakonskih mera, kao i kontrola poslovanja preduzeća „BEX“ iz Šabca.