018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

ZAPLENJENO 150 KILOGRAMA OVČIH CREVA ZA KOBASICU

Da pravila nema i da se zaista krijumčari apsolutno sve što donosi zaradu, pokazuje i slučaj koji se dogodio u ponedeljak 10. februara na prelazu Gradina, kada su carinici zaplenili oko 150 kilograma sveže usoljenih ovčijih creva za kobasicu. Prekršaj je otkriven prilikom kontrole na ulazu u zemlju, kada je za detaljan pregled izdvojen automobil „folksvagen pasat“ pirotskih registarskih oznaka.
Vozač i suvozač, obojica državljani Srbije rekli da nemaju ništa da prijave za carinu i da su u susednoj Bugarskoj kupovali poklone za dečje rođendane. Da bi potkrepili svoju priču pokazali su carinicima dva velika plišana medveda i rođendansku tortu.
Međutim, kada su carinici otvorili prtljažnik automobila ostali su zatečeni, jer se u njemu iza dve kancelarijske stolice nalazila i gomila kesa sa sveže usoljenim ovčijim crevima. Nekoliko kesa sa istom sadržinom pronađeno je potom u prostoru rezervne gume, kao i na zadnjem sedištu i ispod njega. Jedna kesa je bila sakrivena ispod presvlake suvozačkog sedišta, na kojem je jedan od putnika prethodno sedeo.
Merenjem je utvrđeno da se radi o količini od 149 kilgrama, a kao vlasnik se prijavio 40-godišnji suvozač iz Babušnice, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak.