018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zaplenjeno 110 kg rezanog duvana

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U akciji dubinske kontrole autoputa Beograd-Niš, carinici su danas, u vozilu marke „scania“, otkrili 110 kilograma rezanog duvana za koji se osnovano sumnja da je ilegalno ušao u Srbiju.

Naime, oni su kod naplatne rampe „Nais“ zaustavili vozilo koje je dolazilo iz pravca Beograda i vozača pitali da li ima nešto da prijavi za vanrednu carinsku kontrolu. S obzirom na to da je vozilo pripadalo kurirskoj službi, vozač je odgovorio da se u kamionu nalazi roba koju prevozi iz Beograda u Niš, saopštila je danas Uprava carina.

Ipak, carinici su odlučili da izvrše kontrolu vozila, jer su u više navrata na identičan način otkrivali krijumčaren duvan i tako su u tovarnom delu otkrili 110 kilograma rezanog duvana bez ikakvog dokaza o plaćenim uvoznim dažbinama.

Najveća količina, odnosno 100 kilograma rezanog duvana bilo je upakovano u 6 kutija, dok se preostali deo nalazio u šest kesa.

Uprava carina podseća da su carinici u proteklih par meseci u akcijama dubinskih kontrola auto puta Beograd-Nišu u vozilima kurirskih službi otkrili oko 200 kilograma duvana. (RTS)

 

Povezane vesti