018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zamrznut štrajk lekara (VIDEO)

Štrajk lekara u niškom Kliničkom centru zamrznut je do 1.juna, izjavio je predsednik Štrajkačkog odbora Klinike za opštu hirurgiju Aleksandar Zlatić.

Kako je istakao odluka o obustavljanju štrajka je doneta posle razgovora sa upravom Kliničkog centra, ali da ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni za dva meseca da će štrajk radikalizovati.

Predstavnici sindikata niškog Kliničkog centra kažu da je bilo razumevanja za solidarni porez na osnovnu zarada, kao i da je Ministarstvima zdravlja i finansija upućen zahtev da se isplaćuju naknade za dežurstva preko 40 sati. Uprava Kliničkog centra podržava njihove zahteve, kaže predsednik Štrajkačkog odbora zaposlenih na opštoj hirurgiji.

Podsetimo, generalni štrajk u niškoj bolnici počeo je 14.marta sa zahtevom da bude ukinut solidarni porez na plate, da se plati prekovremeni rad bez oporezivanja, kao i da koeficijenti budu vraćeni na period pre 1. januara 2014.

http://youtu.be/hjnEx42Hxwo

Povezane vesti

  • GOST

    A 1 JUNA IM SVIMA LEPO LEKARIMA KOJI ŠTRAJKUJU DATI NJIHOVE RADNE KNJIŽICE U ŠAKE,PA PRAVAC ZAVODI ZA ZAPOŠLJAVANJE ILI PO PRIVATNIM POLIKLINIKAMA U KOJIMA RADE I GDE SU JAKO LJUBAZNI.ISTO VAŽI I ZA MEDICINSKO OSOBLJE KOJE JE NAJBAHATIJE I NAJKORUMPIRANIJE.AKO VUČIĆ SADA POKLEKNE,ONDA ĆE DOĆI ŠTRAJK PROSVETARA,PA SUDIJA I SVE ĆE PUĆI,JER JE SRBIJA ITEKAKO ZEMLJA BEZ PARA.SRAMORA DA OVI LEKARI NISU NAUČILI HIPOKRATOVU ZAKLETVU.VUČIĆU,POČNI DA ISTERUJEŠ LEKARE ZA PRIMER,INAČE IZGUBIĆEŠ POVERENJE U NARODU