018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zamerke nevladinih organizacija na rad Kancelarije za mlade

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Na današnjoj debati u Medija centru, predstavnici većine niških nevladinih organizacija izneli su mnoge zamerke na rad šefa Kancelarije za mlade Mije Petrovića, tvrdeći da Kancelarija nijedan projekat nije uradila za 9 meseci, nema izveštaj o radu, niti dobru komunikaciju sa sektorom civilnog društva, za šta Kancelatrija, pak, ima objašnjenje. Nakon debate dogovoreno je da se sačeka 1. septembar, i održi još jedan sastanak sa gradonačelnikom.

Da li će Kancelarija za mlade, možda, promeniti šefa ili ne – znaće se posle 1. septembra, jer su predstavnici nevladinih organizacija nakon žustre debate zaključili da još jednom treba da se sastanu sa gradonačelnikom i šefom Kancelarije Mijom Petrovićem. Kako kažu, neke odgovore su dobili, a neke i nisu, pa su mnoge nedoumice ostale.

Sa druge strane šef Kancelarije za mlade kaže da su ovakve debate jako važne, jer sve neodumice treba rešiti razgovorom.

Kada je reč o zamerkama nevladinih organizaciju da nema mnogo inicijative Kancelarije za mlade, i da nijedan projekat nije urađen, Petrović odgovara:

- Za projekte nismo mogli da apliciramo, jer nije bio usvojen Akt o mladima, a sledeće nedelje će biti objavljen spisak projekata, koji će se realizovati i gradonačelnik će potpisati ugovore sa autorima projekata.

U debati su učestovali i predstavnici opštinskih kancelarija za mlade, Saveta za mlade pri Skupštini grada, kao i većnik za omladinu i sport Milan Pešić. Nevladine organizacije u Nišu sledeće nedelje će se dogovoriti kako će dalje delovati, a u međuvremenu Kancelarija za mlade obeležiće 1. septembar, Dan mladih grada Niša, dvema manifestacijama.

 

 

 

 

 

 

Povezane vesti