018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zakonito budžetsko poslovanje

Komentari: isključeni

Gradsko veće usvojilo je izveštaj o završnom računu budžeta Grada za 2012. godinu, koji je realizovan sa oko 70 procenata.

-Budžetsko poslovanje, po oceni revizora, rađeno je po zakonu - istakao je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić i dodao da će novim RINO programom resornog ministarstva i Vlade Srbije biti uspostavljena disciplina u daljem budžetskom poslovanju.

Završni račun budžeta Grada za prethodnu godinu jednoglasno je usvojen, uz objašnjenje da je ekonomska situacija u zemlji i svetu doprinela da punjenje ne bude ostvareno kako je planirano.

Perišić dodaje da će finansijska disciplina u budžetskom poslovanju biti postignuta RINO programom resornog ministartsva, koji je na snazi od 31. marta, a koji obavezuje Grad da privatnim firmama sredstva isplaćuje u roku od 45 dana, kako ne bi došlo do sankcija.

Komentarišući novi set poreskih zakona, kojim će budžet grada biti umanjen za oko 300 miliona, Perišić je istakao da to ne mora da bude loša stvar, jer će novac na neki drugi način doći do lokalnih samouprava.

Gradsko veće usvojilo je i program razvoja komunalne infrastrukture na seoskom području, a za nabavku protivgradnih raketa biće izdvojeno milion i sedamsto pedeset hiljada dinara. Grad će pokušati da reši problem građana koji su izgubili domove zbog klizišta u Mramoru, davanjem zemljišta na kome Republika treba da sagradi nove domove, a uskoro će biti raspisan i međunarodni tender za odabir javnih prevoznika u gradu za period od 5 godina.

Povezane vesti