018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zajedno – za uspešnije poslovanje

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Rukovodstvo opštine Pantelej održalo je sastanak sa članovima Saveza udruženja privrednika i klastera jugoistočne Srbije. Cilj sastanka je približavanje opštine, ali i Grada, malim i srednjim preduzećima i zajedničko delovanje prema srpskom i inostranom tržištu, ali i savetovanje vlasnika.

Predsednik GO Pantelej Srđan Savić ističe da stub ekonomije pojedinih zemalja u vreme svetske ekonosmke krize predstavljaju upravo mala i srednja preduzeća, za razliku od giganata koji masovno zapošljavaju, ali, istovremeno, i otpuštaju zaposlene u vreme krize. Savić je naglasio da ovaj sastanak ima za cilj zajedničko delovanje opštine i malih i srednih preduzeća, kako bi uspešnije poslovala, a samim tim i uticala na povećanje zaposlenosti.

Osim opštine i grad nastoji da pomogne ovim preduzećima, kaće gradski većnik Mihajlo Zdravković. Cilj današnjeg sastanka bio je i savetovanje vlasnika šta bi to trebalo da proizvode što bi bilo konkurentno na tržištu, kaže predsednik Saveza udruženja privrednika i klastera jugoistočne Srbije, Branislav Mihajlović.

Mihajlović dodaje i da će ubuduće ove udruženje nastojati još aktivnije da promoviše privredu jugoistočne Srbije.

Povezane vesti