018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zajedno za Srbiju: Vlast progoni neistomišljenike (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Nekadašnji direktor niške filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Blagoje Bradić dobio je otkaz u ovoj ustanovi, što je šef poslaničkog kluba pokreta Zajedno za Srbiju  Boško Ristić, inače advokat, ocenio kao nezakonit postupak i optužio aktuelnu vlast za progon političkih neistomišljenika.

Osim toga, on se osvrnuo na nedavna zapošljavanja i imenovanja u opštini Medijana, Narodnom pozorištu i Domu zdravlja, za koja takođe kažu da su nezakonita.

Blagoje Bradić je, kako se navodi, otpušten zbog zloupotrebe prava na bolovanje, što su u pokretu Zajedno za Srbiju odbacili kao netačno. Zbog toga su, kaže Boško Ristić, protiv fonda podnete dve tužbe – za nezakonitu smenu sa mesta direktora pre isteka mandata i nezakonit otkaz.

U pokretu Zajedno za Srbiju osvrnuli su se i na predlog za imenovanje Ivana Vukovića za upravnika Narodnog pozorišta koji, prema njihovom rečima, ne ispunjava zakonske uslove za to mesto.

Ristić tvrdi i da su nedavna zapošljavanja o opštini Medijana i Domu zdravlja takođe nezakonita jer su se, ističe, rezultati konkursa znali unapred.

 

 

Povezane vesti